Ki az az ember, aki a tükörből visszanéz?

diego-rosa-sdvqnreanc8-unsplash.jpg

Photo by Diego Rosa on Unsplash

 

 

 Az elmúlt időszak mindent felkavart! Ami igaz volt 2 hete, az már nem igaz ma, ami ma igaz, nem biztos, hogy az lesz 1 hét múlva is. Ebben az örült felfordulásban egy biztos pont van. Te. Az, aki legbelül vagy! De az elmúlt években, évtizedekben bizony sok álarcot vettél fel, sok mindenkihez idomultál. Talán már azt sem tudod ki vagy és mit szeretnél valójában. Pedig ebből a helyzetből az fog kikerülni nyertesen, aki tű pontosan tudja, hogy ki, és hogy mit akar. Akinek céljai vannak! Aki, ha a legszebb álmából felébresztik, akkor is kipattan az ágyból és tudja, hogy mi a következő lépése. Aki nem tudja, azt sajnos magával rántja az örvény. De ne csüggedj! Ez a néhány hét szuper lehetőség, hogy elindulj a változás útján! Úgy, ahogy most az egész világ megnyomja a RESET gombot, úgy te is megteheted!

Épp ezért egy önismereti utazásra invitállak! 

Játszunk el a gondolattal, hogy van 15-20 perced magadra. (Éljen a home office! :-) ) Nem üvölt a gyerek a fejedtől 5 centire (vegyem ki a kezem a biliből? ), nem kell rohanni a munkába (annak, akinek igen, innen üzenem, hogy kitartás. Látunk benneteket tűzoltók, mentősök, rendőrök, katonák, orvosok, eladók, polgárőrök, ápolók, takarítók és mindenki, akik értünk dolgoztok és azért, hogy ne omoljon össze a rendszer. Köszönjük az áldozatos munkátokat! ♥), nem nyaggat a férjed, feleséged, hogy csinálj ezt vagy azt. ( upsz, hogy össze vagytok zárva? Hát, nézzük a jó oldalát, legalább újra megtaláljátok a közös hangot - vagy még mindig abba a fránya biliben van a kezem? :D ) Egy masszába kerülsz erre a kis időre. Körülötted minden lelassul, csak te vagy és a tükörképed! 

Nem mondom, hogy könnyű lesz. A férjünk, feleségünk szemébe sem nagyon szoktunk nézni hosszabb ideig csak általánosan 10-30 mp között, nem hogy a sajátunkba. Pláne nem 15 -20 percig. Főleg nem csöndben. Amikor nem szól a tévé, nem csipog a telefon, nem pörög a Face és társai.

(Készülj fel, sokat fogok kérdezni, a dolog oroszlán része rád hárul, no nem üvöltened kell, bár az is lehet, hogy néha egyszerűbb üvölteni, mint szembenézni magunkkal, de a válaszokat majd te adod meg! )

Szóval ott vagy te és az a bizonyos kép! Mit látsz? Milyen a testtartásod? Milyen az arckifejezésed? Milyen a kisugárzásod? Milyen a szemed? Csillog? Fáradt? Reménnyel teli vagy megfakult a fénye? Netán mosolyog? 

Mit gondolsz miért van ez így? Mi vezetett oda, hogy olyan a testtartásod, olyan az arckifejezésed, a kisugárzásod, a szemed? El tudod képzelni, hogy más legyen mindez? Vagy szereted ezeket, úgy, ahogy vannak? 

fares-hamouche-xe9vkcd7_5g-unsplash.jpg

Photo by Fares Hamouche on Unsplash

 

Lépjünk egy kicsit tovább... 

Figyelj, kapaszkodj! Gondolkodj! Ne csak legyints, hogy áh, ez hülyeség, és különben is ki vagy te, hogy ilyeneket kérdezel? Mondtam, hogy nem lesz egyszerű. Érdemes kilépni a megszokott kis keretből és kívülről látni magadat, hogyha netalántán valamivel nem vagy elégedett az életedben, (tudom, minden szép, minden jó, mindennel meg vagyunk elégedve) akkor lásd meg, hogy a változás benned van. Nézd meg, hogy hol állsz most és hova szeretnél eljutni.

Ehhez most egy kicsit mélyebbre megyünk!  

Tegyél le minden álarcot, szerepet, elvárás, sajátot és külsőt egyaránt, állj magad előtt meztelenül, kendőzetlenül, a saját valóddal! 

Fel tudsz sorolni 5 pozitív tulajdonságodat? Használod ezeket, vagy most épp nem csillogtatod őket? Miért szereted őket? Mi az az 5 tulajdonságod, ami NEKED nem tetszik? (nem a szomszéd néni vagy a kollégád netán a feleséged, férjed szerint milyen vagy, csak a saját érzéseid vezéreljenek) Szeretnéd, ha átalakulnának, finomodnának, vagy megtanultál velük élni és jó ez így neked? Ha zavarnak, mit gondolsz, tudsz rajtuk változtatni? Ha igen, melyikkel kezdenéd? A legbonyolultabbtól haladnál a kevéssé zavaróig vagy épp' fordítva? Mikor tudnád elkezdeni ezt a változást? Miből fogod tudni, hogy már elhagytad ezeket a számodra nem tetsző dolgokat?

Tegyük fel, hogy 2021. Március 20.-at írunk. Hogy látod magad? Hol tartasz? Mit csinálsz? Hogyan csinálod? Írd le a lehető legaprólékosabban. Hogyan viselkedsz? Kivel barátkozol? Mi a munkád? Hogyan végzed ezt a munkát? Láss mindent, érezd az illatokat! Mert ez a te célod. Gyűjts hozzá képeket! Nyiss egy füzetet és írd bele mindezt. Olvasd el minden nap, akár reggel és este is. Járják át az egész lényedet ezek a képek! 

Tudom, hogy az önismereti út nem egy sétagalopp, de ha elszántad magad arra, hogy jobb ember legyél, vagy szeretnéd jobban értékelni azt, aki vagy, vagy vannak céljaid, amit szeretnél megvalósítani, akkor az alapoktól kezdve érdemes elindulni.  

Ebben én, mint coach, egy külső szem, aki nem tanácsot ad, nem, nem döntök helyetted, hogyan is tehetném, hiszen ez a te életed, nem terápiát vezet, aki jókat kérdez jó helyen, szívesen segítek neked. 

Ha szeretnél hasonló témájú írásokat olvasni, iratkozz fel a hírlevelemre